mandag den 19. oktober 2009

Syltede rødbeder

Det eneste fede ved at Lyngby kan tage til Skive og tabe 4-3 er at jeg samtidigt kunne fornøje mig med 4 kg. rødbeder som jeg syltede (klar til jul) på denne måde. Har tilpasset opskriften til 1 kg. hvilket nok passer de fleste bedre. Men her i huset er vi vilde med de hjemelavede, også de familiemedlemmer der får et glas i julegave.

Det skal du bruge:
1 kg. rødbeder
1/2 l lagereddike
1 dl. balsamicoedikke
1 dl. æblecideredikke
400 gr. sukker
1 spsk. blandede peberkorn
5 laurbærblade
6-8 timiankviste
1 rødløg
Atamon til skylning af skoldede glas. Ved godt Camilla Plum siger at peberrod kan gøre jobbet, men føler mig ikke sikker)

Sådan gør du:
Skrub rødbederne grundigt, og lad dem koge i ca. 50 minutter. Kog imens en lage af eddike, sukker og krydderier.
Læg de kogte rødbeder i en stort skål med iskoldt vand. Eller fyld vasken med iskoldt vand og et par fryseelementer). Gnub skindet af dem, og skær dem i skiver eller både. Lad nu være med at bruge en kniv der giver de kateristiske riller. Når rødbederne nu er gode og hjemmelavede så skal det også kunne ses. Skræl løget og skær det i både. Lad derefter løg og rødbeder koge med i lagen i nogle få minutter.
Hæld rødbederne sammen med lidt løg, timian, laurbærblad på skoldede glasskyllet med atamon, og luk til med det samme. Stil glassene køligt og mørkt og lad dem trække 3-4 uger.

Og så er det jo en stor dag i dag mandag, hvor den første faste læser har meldt sig, herligt. Velkommen til...

Jettes 2 fantastiske pizzaer (á la Rom) fra søndag aften is comming up...





Ingen kommentarer:

Send en kommentar