Pu-ha det blev sent i nat (morges). Holdte min egen lille "fest" i køkkenet. I morges startede dagen med at sikringen til lyset gik gang på gang. Elektrikker besøg i flere timer. Det viste sig at være en el-sparepære som kortsluttede. Det havde elektrikker aldrig oplevet før, så han spurgte om han måtte få den med - naturligvis måtte han det
Nå, men sådan en dag derpå er der bare ikke noget bedre end en god gammeldags oksesteg.
Brun stegen godt af på en glohed pande i smør, salt og peber. I mellemtiden klargøres en masse rodfrugter. F.eks. selleri, løg, gulerødder, persillerod (alle rodfruger kan anvendes efter behag). Så et par hele sorte peberkorn, laubærblade og en frisk gren timian fra haven. Alt dette i stegepose og herpå ligges stegen. Panden blev lige hurtigt "kogt" af med en Fur porter, og så ind i stegeposen med det også. Posen lukkes tæt (jeg klipper aldrig hul i den). Så ind i ovnen ved 100 gr. og 4 timer eller noget i den stil.
Saucen bliver fantastisk, og så kartoffelmos til - det er god lørdags mad.
I morgen skal 4 kilo rødbeder syltes, opskrift følger
lørdag den 17. oktober 2009
fredag den 16. oktober 2009
Til knægte...
Sauce:
1 hakket løg
1 fed hvidløg
250 g champignon
1 ds flåede tomater
1 spsk tomatpuré
1 tsk oregano
1 tsk salt
groftkværnet peber
Sådan gør du:
Rasp udblødes i mælk
Kød røres med rasp, æg, løg og salt.
Fars formes til bøffer, og brunes på panden i smøret.
(Husk rødglødende pande, så smør på og så skal det stue tempererede kød bare være klar)
Sauce:
Løg, hvidløg og champignon svitses i smør.
Tomat, tomatpuré og krydderier tilsættes.
Saucen koger op, tages fra varme, skru ned, tilbage med saucen og lad simre i ca. 5 min.
Saucen hældes over bøfferne, som steger færdig i 4-5 min. SVAG VARME
Kør kanon løse ris, eller pasta al dente hertil.
Velbekomme knægte
1 hakket løg
1 fed hvidløg
250 g champignon
1 ds flåede tomater
1 spsk tomatpuré
1 tsk oregano
1 tsk salt
groftkværnet peber
Sådan gør du:
Rasp udblødes i mælk
Kød røres med rasp, æg, løg og salt.
Fars formes til bøffer, og brunes på panden i smøret.
(Husk rødglødende pande, så smør på og så skal det stue tempererede kød bare være klar)
Sauce:
Løg, hvidløg og champignon svitses i smør.
Tomat, tomatpuré og krydderier tilsættes.
Saucen koger op, tages fra varme, skru ned, tilbage med saucen og lad simre i ca. 5 min.
Saucen hældes over bøfferne, som steger færdig i 4-5 min. SVAG VARME
Kør kanon løse ris, eller pasta al dente hertil.
Velbekomme knægte
Var i Svendborg...

Abonner på:
Opslag (Atom)