mandag den 19. oktober 2009

Books to have...

Gris & Søn

Stéphane Reynaud er 3. generations griseelsker. Han er barnebarn af en landsbyslagter fra Ardechehøjsletten i Frankrig, her tager man grisen meget alvorligt, kan undre dette prægtige maddyr er blevet til sparemad her i landet.

Stéphane driver ´Villa 9 Trois´, restaurant med gris som sit speciale, der ligger i Montreuil tæt ved Paris.

Du kan læse mere om bogen og købe den her


3 stjerner

Tre Stjerner er en rejse ind i en fascinerende verden af den bedste mad og vin, der findes - oplevet af forfatterne, et hold danske kendere, der har besøgt alle de restauranter i Frankrig, Spanien og England, som har opnået den udmærkelse at få tre stjerner i den verdenskendte Michelin-guide.

Bogen portrætterer disse eksklusive restauranter, deres eminente køkkenchefer og ikke mindst deres udsøgte mad. Man får en beskrivelse af menuen, stedet og ikke mindst atmosfæren. De talrige billeder har fanget atmosfæren i såvel køkkenerne som i restauranterne og reflekterer den ånd, der hersker blandt disse professionelle gastronomikere.

Bogen er skrevet af Thomas Rode Andersen (køkkenchef på Kong Hans i København), Tom Uldall (gourmet og vinekspert) og Bent Christensen (redaktør af the Danish Dining Guide og frontfigur for SLOW FOOD dansk netværket). Fotografen er Claes Bech-Poulsen med speciale i kunst, gastronomi, design og mode. Læs mere og køb bogen her

Aamanns til frokost af Adam Aamann-Christensen 

Adam Aamann-Christensen kongen af dansk smørrebrød, deler her rundhåndet ud af sine mange opskrifter på fantastiske retter til frokostbordet. Lige fra tilberedning af sild til servering af de lækreste desserter. Udførlige anvisninger og opskrifter på, hvordan man modner og marinerer sild, sprænger et oksebryst, laver en lækker sylte, snører en god rullepølse og sylter bær og grøntsager til lækkert tilbehør.

Adam Aamann-Christensen har støvet de gode gamle klassiske retter af og har redefineret dem på en meget indbydende og moderne måde. Alle råvarer udvælges med stor omtanke og samvittighed, og alt bliver tilberedt fra bunden af.

Bogen er inddelt i kapitlerne: fisk, fugl, gris, okse/kalv, et lille tema om frikadeller, lam/ged, vildt, grønt, tilbehør & syltevarer og bagværk & desserter. Der er tillige forslag til, hvilke retter der egner sig til de forskellige sæsoner og højtider.

Adam Aamann-Christensen slog dørene op til sin restaurant Aamanns i 2006, og han er blevet rost til skyerne af anmeldere fra både ind- og udland. I 2007 modtog han ´Det Danske Gastronomiske Akademis Æresdiplom´ for sin fremragende indsats for at gøre smørrebrødet til et gastronomisk håndværk. Samme år vandt han prisen for ´Bedste Smørrebrød´ ved den årlige konkurrence i forbindelse med ´Gastronomiske Dage´ i Tivoli. I 2008 blev Aamanns kåret som ´Årets Frokostrestaurant´ i Gudme Raaschou Spiseguide.

Læs mere og køb bogen her
Læs den flotte anmeldelse som Price gav bogen med på vejen her
Besøg også Aamanns i København.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar