tirsdag den 22. december 2009

Leverpostej til jul

I aftes blev brugt til at få julens leverpostej klar. Sådan gjorde jeg...


1 stort løg
500 gr. lever og spæk (blended sammen eller kørt sammen i foodprocessor)
ca. 3/4 l mælk
ca. 1/4 l god fond af kalv eller. kylling
40 gr. mel
40 gr. smør
2 tsk. st. peber
1 1/2 tsk. fint salt
2 st. nelliker (i anledning af julen, kan undlades)
2 æg

Smør smeltes i en gryde, mel i og rør sammen til lind masse. Lad stå for svag varme et lille minut, så i med mælken lidt af gangen, herefter fonden og kog op til rimelig lind masse, lad denne simre for svag varme ca. 10 minutter (fjerner melsmagen). Pas på den ikke brænder på. Så skal løg og krydderierne i, rør sammen. Sluk for varmen på blusset. Så er det tid for lever og spæk, i med det, og rør massen helt sammen til ensartet farve, ja, pænt er det jo ikke ligefrem. Til sidst røres de 2 æg i.

Op med massen i en stor form eller 2 små. Bages i ovnen i ca. 1 time ved 200 gr. i vandbad. Leverpostejen er færdig når der ikke hænger noget ved en strikkepind.

Lad køle af og server lun.

Serveres direkte i formen pyntet med masser af hårdt ristede champignon og masser af bacon.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar